Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koktajl z gruszek z migdałami

Składniki:

  • 6 gruszek
  • ¾ l mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 laska wanilii
  • 5 dag migdałów
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany
  • ½ szkl. likieru kokosowego
  • cynamon

Sposób wykonania:

  1. Obrane migdały posiekać po czym wrzucić je razem z cukrem do mleka i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać żółtka roztrzepane ze śmietaną.
    Całość dokładnie wymieszać po czym przetrzeć przez sito.
    Następnie dodać likier, wymieszać i przelać do pucharków.
    Gruszki obrać, pokroić na kawałki i dodać do każdego pucharku.
    Przed podaniem posypać cynamonem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *