Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsiku po grecku

Składniki:

  • 8 listków bazylii
  • 7,5 dag owczego sera
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 25 dag mielonego mięsa wołowego
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka oleju

    Sposób wykonania:
    Do mięsa dodać posiekaną cebulę, startą na tarce marchewkę oraz żółtko.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz papryką.
    Z masy formować kulki w których zrobić wgłębienie i włożyć do środka rozgnieciony ser, zakleić.
    Klopsiki smażyć na rozgrzanym oleju aż nabiorą złotego koloru.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Karolinę

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *