Klasyczne guacamole
Klasyczne guacamole4.41 out of 5 based on 41 voters.

- 1 duże, dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- 1 łyżka pokrojonego w kostkę pomidora pozbawionego skórki i nasion
- 1 łyżeczka drobniutko pokrojonej cebuli
- szczypta kminku
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Awokado obrać, usunąć pestkę, rozdrobnić. Wszystkie składniki umieścić w miseczce i wymieszać jednocześnie rozcierając. Smak skorygować solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 19, czerwiec 2009 11:09
- Iwona Podgórna
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny