Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiszone rzodkiewki przysmak w zimie

Składniki:

  • 2 kg czerwonych rzodkiewek
  • 2 główki czosnku
  • pęczek koperku
  • liście chrzanu
  • 3 łyżki soli
  • 3 litry wody

    Sposób przyrządzenia:

    Rzodkiewki, liście chrzanu i koperek umyć, osączyć na sicie. Czosnek obrać, podzielić na cząstki, pokroić w plastry. Do umytych wyparzonych słoików ułożyć po liściu chrzanu i gałązce kopru. Włożyć rzodkiewkę i po kilka plastrów czosnku. Wodę posolić 3 łyżkami soli i tak przygotowaną mieszanką zalać rzodkiewki. Słoiki odstawić w chłodne i suche miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *