Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbaski w cieście

Składniki:

  • 50 dag. małych ,krótkich kiełbasek
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • przecier pomidorowy
  • bazylia
  • olej do natłuszczenia blachy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Kiełbaski naciąć wzdłuż w kilku miejscach. Ciasto francuskie rozmrozić, lekko rozwałkować, i pokroić na długie paski- trójkąty . Ścisło owinąć każdą kiełbaskę. Wyłożyć na natłuszczoną blachę, wstawić do piekarnika i piec ok. 30 minut w temperaturze 210 stopni, aż ciasto się zrumieni. Przecier przyprawić do smaku , dodać posiekaną bazylię i podawać z kiełbaskami.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *