Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks rodzynkowy

 

Składniki:

 

  • 1 szkl mąki
  • ¾ kostki margaryny
  • 3 łyżki miodu
  • 4 jajka
  • garść rodzynek
  • łyżka kawy naturalnej
  • cynamon
  • goździki
  • łyżeczka proszku dopieczenia

Sposób wykonania;
Masło utrzeć razem z miodem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym Jajki.
Gdy składniki się połączą dodać mąkę przesianą z proszkiem o pieczenia, zmieloną na pył kawę, cynamon, goździki oraz rodzynki obtoczone w mące.
Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem pergaminowym.
Wsławić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około godziny.
Przed podaniem posypać jeszcze cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *