Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza jaglana z rodzynkami

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 1 ¾ szkl. mleka
  • 1 ¾ szkl. wody
  • 2 łyżki rodzynek
  • 4 łyki masła
  • 2 łyki tartej bułki
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać wrzątkiem, zagotować po czym ja odcedzić i zalać wodą wymieszaną z mlekiem i ugotować na półmiękko.
    Następnie dodać rodzynki, tarta bułkę oraz 2 łyżki masła.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Pozostawić na małym ogniu, dość często mieszając aby kasza się nie przypaliła.
    Przed podaniem polać reszta roztopionego masła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *