Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka zapiekana w kapuście i ananasach

Składniki:

  • 1 kg. karkówki
  • 1 kg. kapusty kiszonej
  • puszka ananasów
  • kostka rosołowa
  • przyprawa grillowi


Sposób przyrządzenia

Karkówkę pokroić w plastry, oprószyć z obu stron przyprawą grillową, przykryć i przez noc trzymać w lodówce. Następnie ułożyć kotlety jeden obok drugiego na blaszce. Na każdym położyć plaster ananasa. Na końcu przykryć wszystko lekko odciśniętą kapustą i podlać bulionem przygotowanym z kostki. Piec 90 minut w temperaturze 200 stopni .W czasie pieczenia polewać kapustę kilka razy  sosem z dna blaszki. Upieczoną karkówkę podawać z polnymi masłem upieczonymi ziemniakami.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *