Karkówka przepisu Eli
Karkówka przepisu Eli0 out of 5 based on 0 voters.
Przepis na kawałek pysznego mięsa. Do wykonania karkówki z grilla potrzebujesz: czosnku, musztardy, ketchupu i tymianku.
Składniki:
- 1 kg karkówki wieprzowej
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka ketchupu
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka siekanego tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki przełożyć musztardę, ketchup i olej.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekany tymianek.Wsypać słodką i ostrą paprykę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić pod przykryciem do lodówki na całą noc.Następnego dnia kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Karkówka
- Opublikowano: poniedziałek, 05, październik 2020 14:20
- Monia