Karkówka przepisu Artura
Karkówka przepisu Artura0 out of 5 based on 0 voters.
Przepis na soczyste mięso z grilla. Do wykonania przepisu Artura będziesz potrzebować: karkówki, czosnku, musztardy oraz ziół.
Składniki:
- 2,5 kg mięsa z karkówki
- 1/3 słoika ostrej musztardy
- 3 ząbki czosnku
- 10 łyżek oleju
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.Do miski przełożyć musztardę oraz olej, wymieszać.Następnie dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wsypać majeranek, ostrą i słodką paprykę, tymianek i zioła prowansalskie.Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Marynować przez kilka godzin, aby mięso dokładnie się przegryzło z przyprawami.Po tym czasie kłaść mięso a rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron do miękkości mięsa.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Karkówka
- Opublikowano: niedziela, 17, wrzesień 2017 09:46
- Monia