Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta pekińska z cykorią i cebulką

Składniki:

  • kapusta pekińska
  • cykoria
  • cebula
  • świeży ogórek
  • sałatkowy
  • natka pietruszki

    Sos:

  • łyżka majonezu
  • pojemnik jogurtu naturalnego
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować , cykorię pokroić w paseczki a cebulę w krążki.
    Następnie obranego ogórka pokroić w kostkę a natkę pietruszki posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Majonez wymieszać z jogurtem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *