Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki ze śledziem i serem

Składniki:

  • 250 g filetów śledziowych
  • 5 jajek
  • 2 cebule
  • 200 g czerstwej bułki
  • 200 g żółtego sera
  • 50 g masła
  • 50 g oleju
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • ocet winny

Sposób wykonania:

  1. Śledzie, jajka oraz cebulę posiekać po czym dokładnie wymieszać aby powstała jednolita masa.
    Następnie dodać jeszcze bulkę namoczoną w occie winnym.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem, olejem oraz pieprzem.
    Powstałą masę rozsmarować na kromkach posmarowanych wcześniej masłem.
    Przed podaniem posypać jeszcze startym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *