Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki z serem i papryką

Składniki:

  • 4 kromki białego pieczywa tostowego
  • 2 cebule
  • 4 plastry czerwonej papryki
  • 1 łyżka oleju
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka keczupu
  • 4 plastry żółtego sera
  • sól, pieprz i papryka mielona do smaku
  • szczypta cukru


Sposób przyrządzenia:

Cebulę obrać, pokroić w półplastry. Paprykę pokroić w grubą słomkę. Na patelni rozgrzać olej, smażyć paprykę i cebulę aż zmiękną, nie rumienić. Keczup wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem, solą, mielonym pieprzem i papryką. Przygotowaną wcześniej paprykę i cebulę wymieszać z keczupem z dodatkami, odstawić na kilka godzin do lodówki. Kromki chleba pokryć przygotowanymi dodatkami i na każdej położyć plaster sera. Przed podaniem przygotowane kanapki na kilka minut wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *