Składniki:
- 1 pierś kurczaka z grilla
- zielone jabłko
- 1 czerwona cebula
- chleb
- kilka plasterków sera brie
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka cukru pudru
- pieprz
- sól
Sposób wykonania:
- Pierś kurczaka natrzeć przyprawami Galleo (majeranek, przyprawa do kurczaka i grillować 10 minut na średnim ogniu)
Cebule obrać i opłukać. Podgrzać patelnię, wlać oliwę, gdy oliwa się rozgrzeje wrzucić plasterki cebuli. Gdy cebula będzie półprzezroczysta, lekko posolić, popieprzyć i dodać cukier puder. Zamieszać i gotować, by cebula się skarmelizowała.
Jabłko umyć i pokroić na plasterki.
Kurczaka pokroić wzdłuż, na plasterki.
Kromki chleba posmarować majonezem, ułożyć plasterki sera brie, kawałki kurczaka, plasterek jabłka i skarmelizowaną cebulę. Ułożyć na grillu na 3-5 minut, podawać na gorąco.Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez privatedo