Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki z grilla

Składniki:

  • 1 pierś kurczaka z grilla
  • zielone jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • chleb
  • kilka plasterków sera brie
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka  cukru pudru
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Pierś kurczaka natrzeć przyprawami Galleo (majeranek, przyprawa do kurczaka i grillować 10 minut na średnim ogniu)
    Cebule obrać i opłukać. Podgrzać patelnię, wlać oliwę, gdy oliwa się rozgrzeje wrzucić plasterki cebuli. Gdy cebula będzie półprzezroczysta, lekko posolić, popieprzyć i dodać cukier puder. Zamieszać i gotować, by cebula się skarmelizowała.
    Jabłko umyć i pokroić na plasterki.
    Kurczaka pokroić wzdłuż, na plasterki.
    Kromki chleba posmarować majonezem, ułożyć plasterki sera brie, kawałki kurczaka, plasterek jabłka i skarmelizowaną cebulę. Ułożyć na grillu na 3-5 minut, podawać na gorąco.

    Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez privatedo

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *