Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki po chłopsku, zapiekane

Składniki:

  • 4 pajdy chleba wiejskiego
  • 20 dkg tartego ulubionego żółtego sera
  • 20 dkg pokrojonej w paski szynki lub kiełbasy
  • masło
  • kiszone lub marynowane ogórki


Sposób przyrządzenia:

Chleb posmarować obficie masłem, kanapki muszą być wysoko kaloryczne. Posypać połową sera. Na 2 kromkach chleba ułożyć wędlinę, przykryć pozostałymi kromkami. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć kanapki po 5 minut z każdej strony. Wyłożyć na papierowy ręcznik aby obsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na każdej kanapce rozłożyć równomiernie resztę tartego sera i zapiec w gorącym piekarniku aż ser się roztopi. Przekroić kanapki na połowę. Podawać z ogórkami jako dodatkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *