Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapeczki Ilony

Składniki:

  • bułka pszenna 25 dag
  • masło 6 dag
  • szynka 8 dag
  • jajko 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • ogórek kwaszony 1-2 sztuki
  • sardynki puszkowane 3 dag
  • pasta serowa gotowa 10 dag
  • majonez 5 łyżek
  • sałata zielona
  • natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Bułkę należy pokroić w plastry i posmarować ją masłem. Szynkę należy
    pokroić w plasterki. Połowę z nich zwijać w ruloniki, połowę nie. Jajko
    należy ugotować w lekko osolonej wodzie na twardo. Pokroić je na
    kawałeczki. Pomidora należy umyć i pokroić w półplasterki. Na 1/2
    kanapki należy położyć kawałek liścia sałaty( wcześniej umytego i
    osuszonego). Następnie ułożyć wędlinę, pomidora, jajko, pokrojone w
    plasterki ogórki kwaszone, kawałki sardynki odsączonej z zalewy. Tak
    przygotowane kanapki należy udekorować majonezem oraz pastą serową,
    przebrań natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *