Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior w sosie pomidorowym/ fasolka szparagowa/

Składniki:

  • 1 duży kalafior /około 1 kg/ lub
  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 75 dkg pomidorów na przecier

    Sposób przyrządzenia:
    Kalafior umyć, osączyć i podzielić na różyczki , gotować około 3 minut w zalewie wodnej. Pomidory umyć, pokroić, zagotować, przetrzeć przez sitko. Przygotować wyparzone czyste słoje i ułożyć osączone, ugotowane różyczki kalafiora, zalać gorącym przecierem pomidorowym i pasteryzować około 1 godziny. Kalafiory nadają się do przyrządzania zup jarzynowych, lub można przygotować z nich sałatkę z dodatkiem cebuli, oleju, cukru, pieprzu i soli. Tak samo przygotować fasolkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *