Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior w sosie majonezowo-jogurtowym

Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • ½ szklanki rodzynek
  • ½ szklanki pistacji
  • 1 puszka ananasa w kawałkach
  • ½ szklanki majonezu
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • przyprawa curry
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kalafior umyć, rozdzielić na różyczki, ugotować na półmiękko, w zalewie z ananasa. Odcedzić, ostudzić. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, osączyć. Różyczki kalafiora ułożyć w salaterce, obłożyć kawałkami ananasa, obsypać rodzynkami. Majonez wymieszać z jogurtem i przyprawami. Polać sałatkę i posypać orzeszkami pistacji.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *