Jesiotr gotowany w bulionie

5060
com_content.article
(Oddano 235 głosów z średnią 4.54 z 5)
Jesiotr gotowany w bulionie4.54 out of 5 based on 235 voters.


2zf2Składniki:
• 6 dużych plastrów łososia
Bulion:
• ½ cebuli
• 1 marchew
• 1 łodyga selera
• 2 łyżeczki suszonego taragonu
• 100 ml wytrawnego wina
• sól
Sos:
• 10 łyek oliwy z oliwek
• 4 łyżki soku z cytryny
• sól

Przygotowanie:
W garnku na małym ogniu przez 20 minut. gotuj wszystkie składniki bulionu z dwoma litrami wody. (można przygotować wcześniej)
Umieść ganek na małym ogniu i gotuj jesiotra przez 10-15 minut w zależności od wielkości kawałków – pozostaw w bulinie do czasu wystygnięcia.
Przygotuj dresing i polej nim uprzednio odsączona rybę. (sos można przygotować wg różnych proporcji w zależności od smaku).

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi