Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jarska sałatka z greipfruta I

Skład:

  • główka sałaty
  • grejpfrut
  • 2 pomarańcze
  • 20 zielonych oliwek
  • 1 papryka
    pęczek szczypiorku z dymki
  • 2 łyżki soku cytr.
  • 2 łyżki oliwy słonej lub z oliwy
  • sól, pieprz, cukier do smaku.

 

Sposób wykonania:

Sałatę rozebrać, umyć i osuszyć, liście
ułożyć w salaterce. Szczypiorek pokroić na centymetrowe kawałki. Oliwki
przeciąć i usunąć pestki albo użyć bez pestek. Paprykę umyć, przekroić,
usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Pomarańczę i grejpfrut obrać,
podzielić na cząstki, zdjąć błonki. Wszystkie składniki połączyć, polać
sosem z soku cytr. i oliwy doprawionego sola, pieprzem i cukrem. Oziębić,

 

potem wyłożyć na sałatę i podać. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *