Jajecznica na boczku ze szczypiorkiem
Jajecznica na boczku ze szczypiorkiem 0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszna jajecznica z boczkiem i szczypiorkiem, idealna na śniadanie. Do jej wykonania potrzebujesz: jajek, szczypiorku, masła, boczku.
Składniki:
- 2 jajka
- 10 dag boczku
- 1 cebulka dymka
- ½ pęczka szczypiorku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka śmietany
- sól

Sposób wykonania:
-
Boczek pokroić w drobną kostkę.Wrzucić go na patelnie z rozgrzanym masłem i przesmażyć.Następnie dorzucić do niego drobno posiekaną cebulkę.Trzymać na ogniu, aż cebulka zmięknie.Wówczas wlać jajka roztrzepane razem ze śmietaną.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Delikatnie mieszając trzymać na ogniu, aż jajka się zetną.Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: sobota, 20, marzec 2021 18:46
- Monia