Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina zawijana w chlebku

Składniki:

  • 400 g filetowanej jagnięciny
  • przyprawa wyrywna
  • 2 łyżki oleju
  • 4 kromki chleba libańskiego
  • 2/3 szkl. humusu
  • 2 szkl. rozdrobnionej sałaty
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ogórek
  • ostry sos chili

Sposób wykonania:

  1. Filety oprószyć przyprawą warzywną po czym smażyć je na rozgrzanym oleju po czym zdjąć je z ognia i pokroić w paseczki.
    Następnie kromki chleba posmarować humusem po czym rozłożyć na nim jagnięcinę, potem sałatę, kawałki pomidorów, posiekaną cebulę, pokrojony w plasterki ogórek.
    Skropić całość kilka kroplami chili i zawinąć chleb w rulon.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *