Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina z ziemniakami i pomidorami

Składniki:

  • 1 kg jagnięciny
  • 800 g ziemniaków
  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka rozmarynu

Sposób wykonania:

  1. Jagnięcinę pokroić na kawałeczki, ziemniaki na ćwiartki a pomidory na części.
    Wszystkie składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodając posiekaną cebulę.
    Całość skropić oliwą i oprószyć solą, pieprzem, rozmarynem oraz oregano.
    Wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *