Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina z makiem i groszkiem

Składniki:

  • 400 g groszku konserwowego
  • 400 g przedniej jagnięciny
  • 40 g tłuszczu
  • 1 łyżka zmielonego maku
  • wywar mięsny
  • 1cebula
  • 0,1l białego wina
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebule obrać po czym posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę po czym doprawić solą i pieprzem.
    Podlać wywarem i dusić do prawie zupełniej miękkości.
    W czasie duszenia podlewać resztą wywaru.
    Następnie dodać mak oraz groszek, podlać winem i pozostawić na ogniu do miękkości składników.
    Na sam koniec posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *