Jagnięce kotleciki Jacka
Jagnięce kotleciki Jacka0 out of 5 based on 0 voters.
Wypróbuj przepis Jacka na pyszne jagnięce kotleciki. Aby je wykonać potrzebujesz: czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu.
Składniki:
- 600 g mostka jagnięcego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mostek jagnięcy dokładnie oczyścić.Osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na pojedyncze kotleciki.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Zalać go oliwą z oliwek.Dodać posiekany rozmaryn.Całość wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki pod przykryciem na całą noc.Następnego dnia kłaść na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju.Smażyć około 6 minut a z każdej strony.Kotleciki również można upiec na grillu.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Baranina
- Opublikowano: sobota, 19, wrzesień 2020 16:00
- Monia