Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłkowiec Adama

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • łyżeczka proszku o pieczenia
  • 4 jabłka
  • ½ szkl. cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:

  1. Jajka zagnieść razem z mąką oraz proszkiem do pieczenia po czym powstałe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Następnie obrać jabłka i pokroić je na cząstki, które ułożyć na wierzchu ciasta.
    Posypać je cynamonem oraz cukrem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *