Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłko z drobiowym farszem zapiekane

Składniki:


  • 4 duże jabłka
  • 20 – 30 dkg pieczonego mięsa z kurczaka
  • 10 dkg tartego żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • jajko
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Z każdego jabłka ściąć wierzchołek i za pomocą łyżeczki ostrożnie wydrążyć środek, oprószyć wnętrze jabłka szczyptą majeranku. Przygotować nadzienie. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z tartym serem i żółtkiem jajka, przyprawić. Farszem napełnić wydrążone jabłka, górę posmarować majonezem i posypać posiekaną natką pietruszki. Zapiekać w mocno nagrzanym piekarniku przez około 20 minut (czas zależny od gatunku jabłek)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *