Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłecznik Agi

 

Składniki:

    • 2 szklanki mąki
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 1 kostka margaryny
    • 4 jajka
    • 1 szklanka cukru pudru
    • 1 proszek do pieczenia
    • 70 dkg jabłek
    • 3-4 łyżki mleka
    • 1 zapach

Sposób przyrządzenia:
Tłuszcz utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę. Utrzeć na pulchną masę. Dodać ubitą pianę, zapach. Jabłka pokroić w cząstki. Ciasto podzielić na dwie części, jedną zapiec na jasno. Nałożyć na wierzch jabłka ,następnie przykryć drugą warstwą ciasta. Piec ok.50 min.

Post navigation

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *