Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk z serem i truskawkami

Składniki;

  • 50 dag. mięsa z piersi indyka
  • 15 dag. sera rokpol
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag. truskawek
  • po łyżce oleju i masła
  • rozmaryn

    Przygotowanie;
    Mięso pokroić na 4 płaty i rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć ser, posypać rozmarynem, zwinąć w roladki i spiąć. Roladki ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posypać wiórkami masła i piec 30 minut w temp. 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia włożyć pokrojone truskawki.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *