Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk wędzony i sałatka orzechowa

Składniki:

  • 3 szkl. pokrojonej wędzonej piersi indyka
  • ½ szkl. uprażonych orzechów laskowych
  • 1 szkl. pokrojonego selera
  • ½ szkl. winogron zielonych
  • ½ szkl. winogron czerwonych
  • ½ szkl. majonezu
  • ¼  szkl. jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki imbiru
  • 1/8 łyżeczki soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do piersi indyka dodać połowę orzechów, seler oraz winogrona.
    Całość przemieszać i odstawić na bok.
    W między czasie o miseczki wrzucić pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i przełożyć do miski indykiem.
    Delikatnie przemieszać i przełożyć na talerz.
    Przed podaniem posypać orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *