Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk w sosie barbecue

Składniki:

  • ¼ szkl mąki
  • łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki sproszkowanego chilii
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 6 nóżek indyka
  • ½ szkl  oleju kukurydzianego
  • ½ szkl sosu barbecue
  • ½ szkl wody
  • kostka rosołowa

Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać z solą, pieprzem oraz chili po cym obtoczyć w niej nóżki indyka.
Następnie obsmażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju.
W między czasie sos barbecue wymieszać z kostka rosołową oraz wodą po czym wlać do indyka.
Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 1 godzinę.
W trakcie polewać sosem z pieczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *