Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyjska wołowina

Składniki:

  • 70 dag rostbefu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta cynamonu
  • kilka ziarenek kolendry
  • kilka goździków
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 puszka pomidorów
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Sposób wykonania;
Mięso pokroić w kostek po czym obsmażyć go na rozgrzanym tłuszczu, wówczas mięso wyjąć a na pozostały tłuszcz wrzucić pokrojona cebulę, kolendrę, cynamon, imbir, goździki, kminek, paprykę, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i przesmażyć, wówczas włożyć powrotem mięso, wrzucić jeszcze pomidory razem z zalewą.
Wymieszać i trzymać na ogniu przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *