Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indycze skrzydełka z grilla

Składniki:

  • skrzydełka z indyka 4 sztuki
  • czosnek 4 ząbki
  • imbir świeży 4 dag
  • miód 2 łyżki
  • sól 1/2 łyżki
  • dowolne zioła suszone 1 łyżka
  • woda 1/2 litra

    Sposób przyrządzenia:
    Wodę należy zagotować, następnie dodać do niej wszystkie przyprawy wraz
    z imbirem, czosnkiem i miodem. Skrzydełka należy podzielić na dwie
    części i wrzucić je do wrzącej wody. Całość należy gotować około 25
    minut. Skrzydełka należy po podgotowaniu wyjąć i odłożyć do
    odcieknięcia. Wywar zaś odparować na patelni do momentu jego
    zgęstnienia. Skrzydełka po odcieknięciu należy ułożyć na grillu i piec
    co jakiś czas polewając sosem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *