Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Imbirowo-kokosowe ciastka

Składniki:

  • 5 białek
  • 250 g cukru
  • 200 g mąki
  • 200 g wiórków koksowych
  • skórka starta z cytryny
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka posiekanego na maśle korzenia imbiru
  • gotowa polewa czekoladowa

    Sposób wykonania: 
    Białka ubić na sztywni nad parą, wówczas dodać cukier.
    Następnie mąkę połączyć z sokiem  cytryny, skóra, imbirem oraz wiórkami kokosowymi po czym dodać całość do piany, delikatnie połączyć.
    Łyżką nakładać ciasto i formowa ciasteczka, układając je na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 15 minut.
    Po upieczeniu zanurzać je w roztopionej polewie i odstawić  aby zastygła.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *