Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Hash z pastrami

Składniki:

  • 4 łyżki masła
  • 25 dag pastrami
  • ½ szkl. posiekanej cebuli
  • ½ szkl. pokrojonej w kostkę zielonej papryki
  • 1 upieczony ziemianek
  • 1 łyżeczka sosu Worcester
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Na dobrze rozgrzane masło wrzucić posiekane pastrami, cebulę oraz paprykę.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 5 minut.
    Następnie dodać ziemniaka pokrojonego w kostkę oraz sos Worcester.
    Dokładnie wymieszać i smażyć kolejne 5 minut, aby placek stał się chrupiący.
    Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Roxana

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *