Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęś z pomidorami i papryką

Składniki:

  • 1 gęsia pierś bez skóry (50 dag)
  • 1 cebula
  • 5 pomidorów
  • 2 czerwone papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1,5 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól

    Sposób wykonania:

    Czosnek i cebulę posiekać po czym zeszklić go na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę, nadal smażyć.
    Następnie podlać mięso odrobiną wody i dusić około 45 minut.
    Gdy gęś będzie prawie miękka dodać pomidory i paprykę pokrojone w kostkę.
    Trzymać na ogniu jeszcze około 15 minut.
    Na koniec zagęścić sos odrobiną mąki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *