Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsie pipki.

Skład:

  • 1 kg żołądków gęsich lub indyczych
  • 1 kg cebuli
  • czosnek
  • gęsi lub kaczy tłuszcz (ew. oliwa)
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Żołądki sparzyć kilkakrotnie przelewając je wrzątkiem na sitku 3 – 4 razy. Podsmażyć cebulę, do podsmażonej cebuli wycisnąć kilka ząbków czosnku (zależnie od upodobania). Do tego dodajemy żołądki, całość dokładnie mieszamy i dodajemy trochę wody. Solimy, pieprzymy i dodajemy curry.
Ponownie mieszamy i przykrywamy naczynie pokrywką. Dusimy ok. 1,5 godziny, kontrolując czy woda nie wyparowała. Później zdejmujemy garnek z gazu i wkładamy go do piekarnika na 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *