Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gyros Ilony

Składniki:

  • mięso wołowe 1/2 kg
  • przyprawa gyros 3 łyżki
  • kapusta pekińska 1 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • ogórki konserwowe 6 sztuk
  • kukurydza z puszki 10 dag
  • keczup 5 łyżeczek
  • majonez 5 łyżeczek
  • oliwki zielone 15 sztuk
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso wołowe kroimy w paseczki lub w kostkę, smażymy je na rozgrzanym na
    patelni tłuszczu, dodajemy przyprawę gyros i wszystko dokładnie mieszamy
    ze sobą. Kapustę pekińską szatkujemy w drobne paseczki, dodajemy do niej
    kukurydzę, która wcześniej została odsączona z zalewy i przelana
    wrzątkiem oraz oliwki pokrojone w połówki. Cebulę obieramy i wraz z
    ogórkami kroimy w kostkę, dodajemy do sałatki. Dodajemy keczup, majonez,
    doprawiany solą i pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszamy ze sobą.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *