Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z wątróbki

Składniki:

  • 4 plastry wątroby wieprzowej
  • mąka
  • olej
  • sól
  • 1/8 l czerwonego wina
  • 1-2 cebule
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 puszka pieczarek w zalewie
  • 3 łyżki śmietany
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wątrobę pokroić w plastry, które obtoczyć w mące po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju.
    Następnie oprószyć solą i zalać winem.
    Dodać grzyby odsączone z zalewy, posiekana cebule i pokrojone jabłka. 
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *