Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z serc z pieczarkami

Składniki:

  • 1 kg serc z kurcząt
  • 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem
  • ½ kg pieczarek
  • 6 ząbków czosnku
  • olej
  • sól
  • ostra papryka
  • przecier pomidorowy
  • bulion

    Sposób wykonania:

    Serca zalać bulionem i gotować do miękkości po czym je odcedzić i przekroić na połówki.
    Następnie posiekany czosnek przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać serca, pokrojone pieczarki oraz marchewkę i groszek.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu aż cała woda wyparuje po czym dodać przecier oraz wlać wodę aby wszystkie składniki były przykryte.
    Na koniec doprawić do smaku solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *