Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z pieczarkami i szczypiorkiem

 

Składniki:

  • 4 kotlety wieprzowe
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • zmielona papryka
  • 2 łyżeczki bulionu instant
  • 3 ogórki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 słoik pieczarek w zalewie
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • zagęstnik do sosów

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Następnie wlać ½ l wody oraz bulion.
    Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać posiekany szczypiorek oraz ogórka pokrojonego w kostkę oraz odsączone z zalewy pieczarki.
    Chwilę razem gotować i dodać jeszcze śmietanę oraz zagęstnik do sosów.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *