Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy z jabłkami

Składniki:

    • 50 dkg wołowiny pieczeniowej
    • 4 winne jabłka
    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki piure pomidorowego
    • 2 łyżki śmietany
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Jabłka obrać ze skóry, pokroić w plastry lub ósemki, usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić mięso, podlać wodą i dusić pod przykryciem, gdy mięso będzie miękkie dodać jabłka, dusić razem około 5 minut, dodać piure pomidorowe, dusić mieszając. Zagęścić mąką  rozmieszaną ze śmietaną, przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez mariola

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *