Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy Karoliny

Masz dziś ochotę na pyszny gulasz wołowy na obiad? Wypróbuj przepis Karoliny. Do jego wykonania potrzebujesz: mięsa wołowego, cebuli, papryki i koncentratu pomidorowego. 
 

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego
  • 4 cebule 
  • 1 czerwona papryka 
  • 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • ½  łyżeczki papryki ostrej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka smalcu 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę.
    Następnie obraną cebulę pokroić w piórka.
    Wrzucić je razem z mięsem do rondelka z rozgrzanym smalcem.
    Razem lekko przesmażyć po czym podlać wodą.
    Dusić kilka minut na małym ogniu po czym dodać pokrojoną paprykę, pozbawioną gniazd nasiennych.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Wówczas dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *