Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy z rzepą

Składniki:

  • 2 kg rzepy (6 – 8 sztuk),
  • 1 kg mięsa wieprzowego bez kości,
  • 2 łyżki mąki,
  • tłuszcz,
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • sól.

Sposób przygotowania:
Rzepę obrać, pokroić na ósemki i gotować 30 min w lekko osolonej wodzie. W tym czasie obsmażyć pokrojone w kostkę mięso. Ugotowaną rzepę odcedzić i dodać do mięsa i razem dusić 45 min. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Mieszając zagotować. Dusić na wolnym ogniu jeszcze 5 min. Podawać z ziemniakami i surówką
.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *