Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy

Skład:

  • 0,5 kg karkówki
  • 2 cebule
  • 4 jajka
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki wegety
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Sposób przyrządzenia:
Karkówkę i cebule drobno pokroić. Pozostałe składniki Ubić, wymieszać i zalać nimi mięso. Wstawić do lodówki na 2 dni, aby się zamarynowało, miedzy czasie można zamieszać. Smażyć na oleju tak jak placki ziemniaczane. Podawać do ziemniaków lub chleba. Ilości podanych przypraw można zmienić wg gustu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *