Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz rozgrzewający

 

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 2 cebula
  • strąk czerwonej papryki
  • łyżka smalcu
  • ½ szkl bulionu
  • 3 pomidory
  • imbir
  • papryka
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w duża kostkę, którą obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Wówczas mięso zdjąć z patelni a na tym samym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę.
    Do zeszklonej cebuli włożyć mięso i zalać całość bulionem.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około godziny.
    W połowie duszenia wrzucić jeszcze pokrojoną w paseczki paprykę a na koniec duszenia pokrojone w kostkę pomidory.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką w proszku oraz imbirem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *