Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Guiso marinero (marynarski gar)

Składniki:

    • 100g ośmiornicy lub kalmarów
    • 100 g małży
    • 100 g langustynek
    • 60 g grzybów
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka zielona
    • 2 cebule
    • 1 pomidor
    • 4 duże ziemniaki
    • 2 ząbki czosnku
    • liść laurowy
    • 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
    • 1.5 wywaru rybnego ewentualnie woda
    • 3 kostki rosołowe rybne


    Sposób przyrządzenia:
    Cebule, paprykę pokrojona w kostkę podsmażyć na oliwie z oliwek, pod koniec dodać czosnek. Następnie dodać pomidora, podsmażyć chwilkę. Dodać paprykę w proszku, podsmażyć. Na osobnej patelni podsmażyć grzyby, i ziemniaki pokrojone w duże kawałki. Ok.5 minut. Dorzucić do garnka wraz z reszta składników, zalać wywarem, gotować na wolnym ogniu ok 40 min. `
    Buen ptovecho!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *