Guiso marinero (marynarski gar)

6525
com_content.article
(Oddano 336 głosów z średnią 4.49 z 5)
Guiso marinero (marynarski gar)4.49 out of 5 based on 336 voters.


Składniki:


    • 100g ośmiornicy lub kalmarów
    • 100 g małży
    • 100 g langustynek
    • 60 g grzybów
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka zielona
    • 2 cebule
    • 1 pomidor
    • 4 duże ziemniaki
    • 2 ząbki czosnku
    • liść laurowy
    • 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
    • 1.5 wywaru rybnego ewentualnie woda
    • 3 kostki rosołowe rybne

    Sposób przyrządzenia:
    Cebule, paprykę pokrojona w kostkę podsmażyć na oliwie z oliwek, pod koniec dodać czosnek. Następnie dodać pomidora, podsmażyć chwilkę. Dodać paprykę w proszku, podsmażyć. Na osobnej patelni podsmażyć grzyby, i ziemniaki pokrojone w duże kawałki. Ok.5 minut. Dorzucić do garnka wraz z reszta składników, zalać wywarem, gotować na wolnym ogniu ok 40 min. `
    Buen ptovecho!!!!

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi