Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Guacamole i półmisek rozmaitości

Składniki :
Guacamole:

  • 2 dojrzałe obrane avocado
  • ½ drobno posiekanej cebuli
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Rozmaitości:

  • grzybki marynowane
  • sałata
  • 1 pomidor
  • 1 marynowana papryka
  • marynowane ogórki
  • kiszone ogórki


Sposób przyrządzenia:

Avocado i pozostałe składniki guacamole rozgnieść dokładnie widelcem lub zmiksować  w blenderze.  Guacamole ułożyć w zgrabny kopczyk na półmisku, obok ułożyć pokrojone w grubą kostkę pomidory i paprykę, porozrywaną palcami sałatę, grzybki marynowane, kiszone i marynowane ogórki pokrojone wzdłuż na ćwiartki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *