Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki Kasi

Składniki:

    • 6 kromek chleba
    • 6 plastrów sera
    • 6 plastrów szynki
    • 6 jajek
    • groszek konserwowy
    • ketchup
    • sól
    • oliwa


    Sposób przyrządzenia:
    Chleb smarujemy delikatnie z każdej strony oliwą i podpiekamy na patelni najpierw z jednej strony a po odwróceniu na drugą stronę kładziemy ser i szynkę a by się lekko podgrzały. Jajka rozbijamy na patelnię i robimy z nich jajka sadzone podsmażane z obydwu stron po czym układamy je na wierzchu grzanek , polewamy ketchupem i posypujemy groszkiem. Jeżeli ktoś lubi to po podpieczeniu chleba można natrzeć go czosnkiem. Ponieważ grzanki są sycące to idealnie nadają się na młodzieżowe imprezy.

1 comment for “Grzanki Kasi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *