Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane pstrągi Kaśki

Przepisy na ryby warte wypróbowania. Przygotuj pstrąga według naszego pomysłu. Do przygotowania tego przepisu oprócz ryb potrzebujesz: soku z cytryny, masła, oliwy z oliwek oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • kilka małych pstrągów
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • ½ kostki masła
  • 1 duży pęczek natki pietruszki
  • kilka ząbków czosnku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

  1. Ryby dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić je do oliwy z oliwek.
    Dodać jeszcze sok z cytryny i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pstrągi wewnątrz i zewnątrz.
    Wówczas do środka każdej ryby włożyć po kawałku masła oraz kilka gałązek natki pietruszki.
    Tak przygotowane pstrągi kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *